Geknipte Portretten


Als lid van de Nederlandse Vereniging voor papierknipkunst knip en snijd ik van alles.

Video⬆️knipppen vs snijden.

In 2021 ben ik lid geworden van de Nederlandse Vereniging voor papierknipkunst. 'Bestaat dat?' hoor ik je denken. Ja. En waarom ik lid ben, zal ik je vertellen. Knippen is een oud ambacht. Een eenvoudige techniek die iedereen kan. Een techniek waar je heel veel mee kan. Al wil je aan de keukentafel, na jaren van computer gedreven werk, weer eens iets met je handen maken of al ben je professioneel ontwerper, knippen is een techniek die je eenvoudig kan inzetten om eens wat anders te maken dan je gewend was, om weer eens uit je hoofd in je handen te zijn. Ik vind het belangrijk dat men dat blijft doen. Je word er creatief van. Als je met je hoofd en je handen werkt, wordt het veel gemakkelijker om oplossingen voor problemen of ingewikkelde vraagstukken te bedenken. Of dat een bewezen feit is weet ik niet, maar ik heb het aan den lijve zelf ondervonden. Dus daarom vind ik het belangrijk dat er een vereniging bestaat dat mensen weer aan een hobby met de handen te brengt. Knippen is een techniek waar niet veel voor nodig is. Je kan met weinig beginnen, de stap is klein. Alleen papier en een schaar heb je nodig.

Natuurlijk brengt de vereniging mijzelf ook wat. Ik krijg er inspiratie van. Nieuwe ideeën. Ik word aangezet om iets te maken dat ik nog niet eerder had uitgeprobeerd. Zo maakte ik bijvoorbeeld portretten voor een tentoonstelling die georganiseerd werd door de vereniging. Een geslaagde vondst dat vervolg verdient. Ik ga graag voor u aan de slag.

Naar een foto van uzelf of een geliefde kan ik ook voor u een portret knippen in mijn unieke handschrift. 

Voor €250,- inclusief b.t.w. maak ik een portret op A4 formaat. Het portret kunt u net als de tulpen uit mijn project 'Tulpenmanie' opspelden in het stucwerk van uw muur of het inlijsten in een lijst naar uw eigen smaak.

Wilt u meer informatie neem dan contact op:


Bent u nieuwsgierig naar de vereniging? kijk op: