#Elkedageenkever


Blikken kevers helpen bij het opruimen van straatafval

Gewoon elke dag een stukje afval oprapen van de straat. Zo begon ik met mijn  project 'elke dag een kever' (#elkedageenkever). Dat ruimt op en je wordt er blij van! De insecten die ik maak, geef ik een Latijnse naam. De verzonnen naam verklapt de bron van inspiratie en de herkomst van het blik. Met een keverkastje heb je een uniek, hedendaags kunstwerkje in handen. Net als Darwin kan je deze aan je Wunderkammer of rariteitenkabinet toevoegen en aan je vrienden laten zien wat je mooi en belangrijk vindt. Zo hoop ik dat de keverkastjes je zullen helpen herinneren om zo  nu en dan een stapje langzamer te gaan, zodat je kan blijven genieten van het kleine, het lokale, het handgemaakte en het ogenschijnlijk waardeloze materiaal.

Wil jij dat ook? Wil je geinspireerd wordenof dit verhaal door vertellen? Of wil je genieten van een keverkastje bij jouw thuis aan de muur? Stuur me je reactie, je vraag of belangstelling, dan neem ik contact met je op.

foto: Tjitske Sluis


De verkoop van de keverkastjes gaat veelal via galeries, exposities of vanuit mijn atelier in Utrecht. De onderstaande links vertellen je meer.

foto: Tjitske Sluis